Lokalni ali centralni prezračevalni sistem?

Lokalni ali centralni prezračevalni sistem?

Za zagotavljanje zdravih bivalnih razmer je potrebna zamenjava 70% zraka v prostoru na uro.Pri naravnem prezračevanju bi to pomenilo 10 minut prepiha v vsakem prostoru, vsako uro.

V obdobju, ko so bili energenti poceni smo si to lahko privoščili. Zračenje z odpiranjem oken in vrat je pomenilo, da se je zrak v stanovanju ohladil, prav tako stene, stropovi in ostala oprema. Danes se zaradi zahtev po energetski učinkovitosti zgradb, subvencij za nakup naprav tako pri obnovah kot pri novogradnjah odločamo za nakup prezračevalnih naprav in sistemov z rekuperacijo pri katerih se toplota iz odpadnega zraka prenese na hladen sveži zrak, ki vstopa v prostor. Vedno bolj se zavedamo, da kakovost zraka v veliki meri vpliva na naše zdravje in s tem tudi na našo kakovost življenja. 

Več si preberite na tej povezavi.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.