Centralno ogrevanje

Najcenejši in hkrati naj kakovostni način ogrevanja predstavlja ogrevanje z obnovljivimi viri energije: to so les, voda, zemlja, zrak.

Abram storitve

Pri izbiri centralnega ogrevanja vam nudimo Ogrevanje s toplotno črpalko, centralno ogrevanje na kurilno olje ali plin ter centralno ogrevanje s pečjo na drva oz. trda goriva.

Za več informacij nas kontaktirajte.

Ogrevanje s toplotno črpalko

Toplotna črpalka je najugodnejši vir ogrevanja, saj predstavlja univerzalni sistem za ogrevanje in hlajenje. Toplotne črpalke so naprave, ki izkoriščajo toploto okolice ter jo pretvarjajo v uporabno toploto za ogrevanje in hlajenje prostorov in segrevanje sanitarne vode. Gre za čist, učinkovit in okolju prijazen sistem je enostaven za uporabo, cenejši od ostalih energentov, uporabnik z njim nima nobenih skrbi in dela. Izkoristek je v primerjavi z drugimi energenti višji, kar posledično omogoča nižjo cena ogrevanja.

Ogrevalno - hladilni sistemi so primerni za vse vrste objektov: novogradnje ali starejše gradnje, ter prav tako tudi za večstanovanjske in industrijske objekte.

Uporaba toplotne črpalke je primerna za celo leto, vsestranska pa je tudi pri različnih načinih ogrevanja: radiatorsko in talno ogrevanje.

Vrste toplotnih črpalk ločimo glede na vir, ki ga uporabljajo. Najbolj razširjene so toplotne črpalke zrak-voda, toplotne črpalke voda-voda ter toplotne črpalke zemlja-voda. Vse pa imajo svoje prednosti in slabosti.

Toplotna črpalka toploto iz okolice pretvarja v toplotno energijo primerno za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Toplotne črpalke pretvarjajo energijo, ki je zbrana v različnih snoveh v naravi. Takšno ogrevanje je primerno za objekte z dobro toplotno izolacijo.

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje je nizko-temperaturno in možno v različnih kombinacijah z ostalimi načini ogrevanja. Pomembni elementi za kakovostno talno ogrevanje so cevi, izolacijske plošče in regulacija. Talno ogrevanje prinaša visoko udobje. Lahko ga uporabimo le v določenih prostorih kot je kopalnica ali pa po celem objektu. Kombiniramo ga lahko z vsemi ostalimi načini ogrevanja (radiatorsko, električno, klima...).

klime znamke